Tőkeportál logo

Tőkeportál

A Dolphio Technologies startupjaként 2016-ban indult Tőkeportál nem kisebb célt, mint a részvénycélú közösségi finanszírozás magyarországi bevezetését és megvalósítását tűzte ki célul. A 2017-ben önálló Zrt-vé vált pénzügyi szolgáltatás online felületét a Dolphio szoftverfejlesztő csapata tervezete, fejleszti és üzemelteti.

A részvénycélú közösségi finanszírozással a fenntartható növekedést felmutató üzleti modellel rendelkező kezdő, kis-, és közép vállalkozások tudnak hatékonyan tőkéhez jutni úgy, hogy közben márkát építenek és akár eladást is generálnak.
A kezdő vállalkozások növekedésének kritikus pontja, amikor az induláshoz rendelkezésre álló saját tőke, illetve a család, a barátok által nyújtott kezdő pénzügyi alapok kimerültek, viszont bankhitelhez illetve kockázati tőke alapok forrásaihoz még nem jutnak hozzá. Ezek a vállalkozások a tőkehiány következtében lassabban tudnak növekedni, vagy leállni kényszerülnek. A Tőkeportál a tőkeszerzés hatékony platformja: e hiányzó tőkét a közösségi finanszírozási kampány biztosíthatja. A kampány nemcsak a tőkeszerzést támogatja: a közösségi finanszírozás az egyedüli finanszírozási forma, amely jelentősen segíti az ügyfélszerzést, az eladást, a kommunikációt, azaz a márkaerősítést.