GÉPI LÁTÁS MEGOLDÁSOK A KÖZLEKEDÉSBEN

Kamera alapú intelligens közlekedési rendszerek

A CCTV kamerarendszerek egyik klasszikus funkciója a közlekedés valós idejű megfigyelése, azonban a korszerű képfeldolgozó eljárásokkal az egyszerű megfigyelésen túl lehetőség van statisztikai adatok gyűjtésére, balesetek és szabálysértések automatikus detektálására. Egyetlen egyszerű kamerarendszerrel ma már kiváltható a korábban útba épített detektorokból, radarokból álló összetett rendszerek.

Caralyzer
SpeedCounter logo

SEBESSÉGMÉRÉS

Kamera alapú rendszereken ma már a radarokkal azonos pontosságú sebességmérés érhető el, a rendszer mögött lévő infrastruktúrának köszönhetően pedig átlagsebességek is rendelkezésre állnak, sávokra és különböző időszakokra is.

UTASSZÁMLÁLÁS

Az utasok számának hiteles mérése mindig kihívást jelentett a közösségi közlekedés szolgáltatóinak. A járművekre telepíthető sztereo kamerás megoldásunkkal minden időben pontos adatokat kapnak az egyes járművek, viszonylatok utas számáról, kihasználtságáról.

KATEGORIZÁLÁS

A közlekedés tervezéséhez nem elég ismerni adott út forgalmát, fontos annak összetétele is, például a nehézgépjárművek magas aránya jelentősen befolyásolja a burkolat karbantartási igényét. A számlálás kategorizálással együtt teljes és folyamatos képet ad a tervezőmérnököknek a jövő úthálózatának tervezéséhez.

RENDSZÁMOLVASÁS

A járművek azonosításához elengedhetetlen a rendszámok felismerése. Rendszereinkben a számlálás-kategorizálás-rendszámolvasás akár egyetlen kamerán is megvalósítható, nem szükséges további eszköz beépítése a rendszerbe.
Road

MINDEN EGY HELYBEN

Csak egy kamera – külső szenzorok nélkül

Közúti felügyelő megoldásainkban egyetlen kamera képén több funkció kiszolgálását is tudjuk biztosítani:

  • Sebességmérés
  • Számlálás
  • Jármű osztályozás
  • Rendszámolvasás

Mindezt hardverfüggetlenül, akár meglévő rendszerekre való alkalmazással is.