Portfolio Category: Videotartalom-elemzés

RoboCam

RoboCam projektünkben olyan eszköz fejlesztését tűztük ki célul, amely a hagyományos biztonságtechnikai kamerák tudását egészíti ki intelligens funkciókkal, a gépi látás eszköztárának segítségével. Ilyen intelligens funkciók például a személyek vagy járművek számlálása és követése, vagy egyedi értesítési funkciók biztosítása. A RoboCam különlegessége, hogy a hagyományos videoanalitikai megoldásokhoz képest fixen beállított és vezérelhető, IP alapú és analóg kamerák kezelésére is egyszerre alkalmas.

Személykövetés ügyféltérben

A személykövető rendszer bevásárlóközpontok, intézmények, vagy épületkomplexumok vendégforgalmát figyeli a biztonsági kamerák képének feldolgozásával. Olyan partnereink számára ajánljuk, akiknek a klasszikus látogatói adatokon, és az általános biztonsági feltételeken túlmutatóan összetettebb funkciókra is szükségük van: rendszerünkön keresztül lehetőség nyílik a látogatók által bejárt utak elemzésére, hőtérképek rajzolására, vagy egy-egy látogató útjának biztonsági célú lekövetésére, valamint visszafejtésére is. A rendszer felhasználóbarát riportfelületének köszönhetően a megrendelő bármikor ellenőrizheti az adatokat, akár távolról is. A rendszer valós idejű, és visszakereshető statisztikákat kínál: egyedi igények alapján riportolható, akár grafikusan is.

CounterGuard

A CounterGuard utas-, vendég- és látogatószámláló rendszer járművek, áruházak és szórakozóhelyek kimenő-bejövő vendégforgalmát figyeli, az egyszerű, egybejáratos vendéglátóegységektől egészen a komplex, többtermes vagy -helyszínes szórakozó-helyekig és bevásárlóközpontokig. Egyedi fejlesztésű, új generációs vendégszámláló technológiánk a beléptetési pontokban felszerelt sztereo kamerás szenzorok segítségével nyújt pontos, valósidejű látogatottsági adatokat akár nagy tömeg esetén is. A kamerás egységek képet nem rögzítenek, így a rendszer nem sérti a személyiségi jogokat sem. A CounterGuard felhasználóbarát riportfelületének köszönhetően a megrendelő bármikor ellenőrizheti az adatokat számítógépen vagy mobiltelefon segítségével akár távolról is. A rendszer valós idejű, és visszakereshető statisztikákat is kínál: egyedi igények alapján riportolható, napi, heti, havi, vagy egyedi időtartamokra, akár grafikusan is.

SignAll

Világszerte több mint százmillió siket ember jelel, a siketek és hallók közötti valós idejű kommunikáció napjainkig mégis megoldatlan maradt. A Dolphio Technologies hosszú távú fejlesztésén keresztül, a SignAllban olyan komplex jelbeszéd felismerő rendszeren dolgozik, amelynek kivitelezését már számos szakmabeli és kutatóműhely lehetetlen feladatnak kiáltotta ki. A Dolphio Technologies K+F csapata a kezdetektől hisz benne, hogy a feladat megoldható, kitartó munkánk eredményeként pedig mára projektünk kiemelt nemzetközi figyelmet kap, többek között a –NASA és a Google által alapított Singularity University CEE–Global Impact 2014-es versenyén 130 projekt közül jutott a döntőbe. SignAll jelbeszéd felismerő rendszerünk képes a magyar jelnyelvről (HSL), valamint a világszerte egyik legszélesebb körben használt jelnyelvről, az ASL-ről (American Sign Language) is valós időben fordítani. Az alkalmazott számítógépes nyelvészeti algoritmusoknak köszönhetően nem pusztán szavakat ismer fel a rendszer, hanem képes azokat értelmes, nyelvtanilag értelmezhető mondatokba rendezni, ami minden eddiginél hatékonyabb segítséget jelenthet a halláskárosultak, siket-némák és a hallók közötti kommunikációban.