Portfolio Category: Szöveg-, adatbányászat és -elemzés

Kapcsolatiháló-elemzés

Kapcsolati hálók elemzésére kifejlesztett szoftverünk és szolgáltatásunk a nagy felhasználói adatbázissal és kapcsolati adatokkal rendelkező vállalatoknak nyújt támogatást a célzott és hatékonyabb marketing és kommunikációs kampányok tervezéséhez. Rendszerünk az összetartozó csoportok (baráti társaságok, család, munkaközösség), és ezeken belül a véleményvezérek keresésére szolgál. Megoldásunk egyszerre képes akár sokmillió felhasználóról gyűjtött, többféle adatforrás együttes feldolgozásán keresztül megtalálni a mikroközösségeket, kijelölni a véleményvezéreket és a meghatározó kapcsolati hálót felrajzolni. Szolgáltatásunk keretében saját fejlesztésű adatbányászati elemzési módszertanunknak és algoritmus implementációnknak köszönhetően, a véleményvezérek targetálásával hatékonyabb marketing és kommunikációs kampányok tervezhetőek.

EPOSZ

Az EPOSZ előtt nem létezett olyan megoldás, amely az energiapiaci kereskedők munkájának naprakész támogatásával képes lenne a vállalatok energia beszerzésének optimalizálására. Energiapiaci Optimalizáló Szoftverünket arra a célra fejlesztettük ki, hogy a brókerek a legújabb prognózisok alapján, az éves tervezési szakaszhoz képest folyamatos és naprakész termékportfólió optimalizálásokat végezhessenek, ennek eredményeképpen pedig meghatározhassák a megváltozott körülményekhez igazodó legolcsóbb korrekciós portfóliót. Szoftverünk jelentős megtakarításokat eredményezhet azoknak a kereskedőknek, akik alacsonyabb fajlagos energiaárat képesek elérni a portfólió folyamatos, optimális megválasztásával. A szoftver tesztelését a hazai villanyáram-kereskedő piac szereplőivel közösen végeztük, így válhatott az EPOSZ a piaci körülményekhez és igényekhez igazított, hatékony alkalmazássá.

Hanghívás-elemzés

Telefonos ügyintézéssel, marketinggel foglalkozó vállaltok támogatására kifejlesztett komplex hangfelvétel elemző szoftverünk segítségével gyorsan és célzottan kiértékelhetőek a marketing kampányok akár több ezer órányi hanganyag együttes feldolgozásával. A programmal felismerhetőek a tendenciák, monitorozhatóvá válik a teljes telemarketing tevékenység is. A program automatikus elemző funkcióit zajszűrésre és beszéddetektálásra, hangfelismerésre és kulcsszó keresésre fejlesztett egyedi algoritmusok szolgálják ki.

SignAll

Világszerte több mint százmillió siket ember jelel, a siketek és hallók közötti valós idejű kommunikáció napjainkig mégis megoldatlan maradt. A Dolphio Technologies hosszú távú fejlesztésén keresztül, a SignAllban olyan komplex jelbeszéd felismerő rendszeren dolgozik, amelynek kivitelezését már számos szakmabeli és kutatóműhely lehetetlen feladatnak kiáltotta ki. A Dolphio Technologies K+F csapata a kezdetektől hisz benne, hogy a feladat megoldható, kitartó munkánk eredményeként pedig mára projektünk kiemelt nemzetközi figyelmet kap, többek között a –NASA és a Google által alapított Singularity University CEE–Global Impact 2014-es versenyén 130 projekt közül jutott a döntőbe. SignAll jelbeszéd felismerő rendszerünk képes a magyar jelnyelvről (HSL), valamint a világszerte egyik legszélesebb körben használt jelnyelvről, az ASL-ről (American Sign Language) is valós időben fordítani. Az alkalmazott számítógépes nyelvészeti algoritmusoknak köszönhetően nem pusztán szavakat ismer fel a rendszer, hanem képes azokat értelmes, nyelvtanilag értelmezhető mondatokba rendezni, ami minden eddiginél hatékonyabb segítséget jelenthet a halláskárosultak, siket-némák és a hallók közötti kommunikációban.