Portfolio Category: Nagy teljesítményű számítás

3D Épülethomlokzat-felmérés

Épületek grafikus rekonstruálására kifejlesztett rendszerünk lehetővé teszi az épülethomlokzatok milliméter pontosságú digitális felmérését, háromdimenziós modell előállításán keresztül, a homlokzat texturális sajátosságainak megjelenítésével együtt. A rendszer egy kamerákból és különböző szenzorokból épített egyedi eszközből, és a mért adatok feldolgozásáért felelős rekonstrukciós szoftverből áll, amely a felmérés eredményét tervezőprogramok által alkalmazott legelterjedtebb formátumokba képes exportálni.

Útfelmérés

Egyedi fejlesztésű útfelmérési rendszerünknek köszönhetően akár 70 km/h haladási sebesség mellett is képesek vagyunk az útburkolat állapotának költséghatékony és gyors felmérésére. A mérés során a legkorszerűbb technológiák alkalmazásával milliméteres pontosságú felvételek készíthetőek, képet alkothatunk az az útfelület nagyobb ívű kiemelkedéseiről, csakúgy, mint az egészen apró egyenetlenségeiről is, a rekonstrukciós szoftvernek köszönhetően pedig térképhelyes panorámaképek is alkothatóak.

Medertérképezés

Mederradarozó és térképkészítő rendszerünk kiválóan alkalmazható tavak, folyók feltérképezésére, mederfenék-felmérések kényelmes készítésére. A kishajóból és számos szenzorból álló komplex rendszerünk egyaránt alkalmas a sekélyebb és mélyebb területek felmérésére, a talajszerkezeti és domborzati jellemzők feltárására és vizualizációjára is, akár félméteres pontossággal. A rendszer segítségével lehetőség nyílik az eredmények megjelenítésére és manuális utószerkesztésére, a felvett adatok pedig exportálhatók digitális szintvonalas térképként vagy akár poligonalapú 3D modellként is.