Portfolio Category: Gesztusfelismerés és -vezérlés

SignAll

Világszerte több mint százmillió siket ember jelel, a siketek és hallók közötti valós idejű kommunikáció napjainkig mégis megoldatlan maradt. A Dolphio Technologies hosszú távú fejlesztésén keresztül, a SignAllban olyan komplex jelbeszéd felismerő rendszeren dolgozik, amelynek kivitelezését már számos szakmabeli és kutatóműhely lehetetlen feladatnak kiáltotta ki. A Dolphio Technologies K+F csapata a kezdetektől hisz benne, hogy a feladat megoldható, kitartó munkánk eredményeként pedig mára projektünk kiemelt nemzetközi figyelmet kap, többek között a –NASA és a Google által alapított Singularity University CEE–Global Impact 2014-es versenyén 130 projekt közül jutott a döntőbe. SignAll jelbeszéd felismerő rendszerünk képes a magyar jelnyelvről (HSL), valamint a világszerte egyik legszélesebb körben használt jelnyelvről, az ASL-ről (American Sign Language) is valós időben fordítani. Az alkalmazott számítógépes nyelvészeti algoritmusoknak köszönhetően nem pusztán szavakat ismer fel a rendszer, hanem képes azokat értelmes, nyelvtanilag értelmezhető mondatokba rendezni, ami minden eddiginél hatékonyabb segítséget jelenthet a halláskárosultak, siket-némák és a hallók közötti kommunikációban.

3D virtuális valóság motor

Szimulátorok, szórakoztató és oktatási célú virtuális valóság termek létrehozásában nyújt segítséget egyedi fejlesztésű 3DRV motorunk, amely a 3D virtuális valóság élményét adó játékok gyorsabb és hatékonyabb fejlesztésének támogatásához készült. 3D virtuális valóság motorunk segítségével a játékhoz használt vizualizációs termek, 3D laborok tetszőleges számú és tetszőlegesen elhelyezett monitorból, vetítővászonból építhetőek fel, így egyszerre több kijelzőn jeleníthető meg a virtuális világ. Minden kijelző egyedileg paraméterezhető, így egyedi perspektívát jelent a virtuális világra, a vetítővásznak pedig akár hajlított vagy gömbfelületűek is lehetnek. Rendszerünk kulcseleme, hogy szinkronizált 3D képalkotást tesz lehetővé, így a virtuális világ élménye egyetlen 3D szemüvegen át élvezhető, az összes kijelzőn egyszerre. Motorunk biztosítja a videokártyafüggetlen háromdimenziós képalkotást, és támogatja a legelterjedtebb játékvezérlők és eszközök integrációját is.

Mobil képfeldolgozás

Mobil képfeldolgozás projektünkben a gesztusfelismerés, a kiterjesztett valóság (AR) és az optikai karakterfelismerés (OCR) olyan egyedi függvénykönyvtárait alkottuk meg, melynek segítségével bármely fejlesztő vagy fejlesztőcsapat számára elérhetővé válik a három terület fejlesztői tudásanyaga. A függvénykönyvtárak egyszerű felhasználását dokumentációk és tutorialok támogatják. Fejlesztésünk különlegessége, hogy a függvénykönyvtárakat három különböző mobilplatformra (Android, iOS és Windows Phone) is elérhetővé tesszük.

Közönségmérés

Közönségmérésre (audience measurement) kifejlesztett rendszerünk digitális kijelzőkön elhelyezett reklámok és hirdetések nézettségét, közönségét figyeli. Olyan hirdetők vagy ügynökségek számára ajánljuk, akiknek indoor/outdoor hirdetéseiknél a klasszikus látogatószám statisztikákon túlmutatóan összetettebb adatokra is szükségük van a közönségükről: rendszerünkön keresztül lehetőség nyílik egyedi arcfelismerésre, a látogatók nemének, életkorának, hangulati állapotának meg határozására. Egyedi fejlesztésű rendszerünk segítségével lehetőség van célcsoportra szabott vagy interaktív tartalom lejátszására is. Megoldásunk kameránként akár több tíz látogató egyidejű azonosítására és követésére is alkalmas. Felhasználóbarát riportfelületének köszönhetően pedig bármikor ellenőrizhetőek a közönség-statisztikák, mobilalkalmazás segítségével akár távolról is.