Portfolio Category: 3D látás és vizualizáció

3D arcszkenner

A 3D animációs munka támogatására kifejlesztett komplex kamera és szoftverrendszerünk segítségével percek alatt elérhetővé válik az arc 3D digitális rekonstrukciója. Az arcszkennelés során kameráink szinkronban képesek a milliméternél is pontosabb, nagy felbontású felvételeket készíteni, majd szoftverünk rekonstruálja az arc háromdimenziós képét. A rendszer képes sorozatfelvételek készítésére is, ezzel is megkönnyítve az animációs munkát és a különféle arckifejezések pontos megragadását.

Stop Motion Capture

Egyedi fejlesztésű Stop Motion Capture rendszerünk két animációs technológia ötvözéséből született, egy animációsfilm-rendező elképzelése alapján. A Stop Motion és a Motion Capture technikáinak egyedi társításával olyan rendszert hoztunk létre, amely az animációsfilm-készítés szakmájában egyedi művészi értékű hatások elérésére alkalmas. Rendszerünkben az animátorok a klasszikus stop motion folyamatokban használt bábok helyett egyedi fejlesztésű rugalmas csontvázakkal dolgozhatnak. A mozgás rögzítése így felgyorsítható, a folyamat rugalmasabb, hiszen nem igényli a szereplők teljes előzetes kidolgozását és lehetővé teszi a rögzített mozgások modern 3D animációs szoftverekben való felhasználását.

3D Épülethomlokzat-felmérés

Épületek grafikus rekonstruálására kifejlesztett rendszerünk lehetővé teszi az épülethomlokzatok milliméter pontosságú digitális felmérését, háromdimenziós modell előállításán keresztül, a homlokzat texturális sajátosságainak megjelenítésével együtt. A rendszer egy kamerákból és különböző szenzorokból épített egyedi eszközből, és a mért adatok feldolgozásáért felelős rekonstrukciós szoftverből áll, amely a felmérés eredményét tervezőprogramok által alkalmazott legelterjedtebb formátumokba képes exportálni.

EasyCap Studio Facemotion

Az EasyCap Studio Facemotion arcmozgás, mimika rögzítésére kifejlesztett komplex hardver- és szoftvercsomag, amellyel jelentős mértékben gyorsítható az animációs munka a filmektől a számítógépes játékokon át egészen a reklámfilmekig. A stabil követéshez és hatékony, gyors munkához egyénileg kifejlesztett feldolgozási folyamatban a színész arcára rögzített jelzőkön keresztül a különböző arckifejezésekhez tartozó elmozdulások pontosan meghatározhatóak és rekonstruálhatóak. Fejlesztésünk különlegességét az adja, hogy az EasyCap Studio Facemotion a hagyományos mozgásrögzítésre jellemző időigényes manuális utómunkálatok nélkül képes pontos és gyors eredményt szolgáltatni, illeszkedve a legelterjedtebb animációs programokhoz is.