Újabb rangos innovációs díjat nyert a Dolphio

Újabb rangos innovációs díjat nyert a Dolphio

nebandiA SpotNzoom rendszert a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara május 25-én a BOKIK Innovációs díjjal jutalmazta, mely a fejlesztés mögött álló kiváló szakemberekből álló csapat elismerése is egyben.

A Dolphio Technologies Kft. gépi látáson alapuló technológiáival évek óta hozzájárul Európa innovációs és tudományos eredményeihez. A cég most díjazott intelligens kamera vezérlő rendszere emberi beavatkozás nélkül képes különböző kameratípusok segítségével felismerni és rögzíteni a megfigyelt területen bekövetkező kritikus eseményeket, ezáltal folyamatosan támogatni az infrastruktúra- és személyvédelmet. Az eredmény elsősorban a SpotNzoom mögött rejlő technológiának köszönhető, mely a megfigyelt terület hatékony áttekintését biztosítja, mindezt a hagyományos rendszereknél kihelyezett kameraszám töredékével, emberi beavatkozás nélkül.

A díjat kiosztó zsűri a népes mezőnyből az Aluinvent Zrt., a Bosch, illetve a Dolphio Technologies Kft. pályamunkáit ítélte a legjobbnak. A Dolphio intelligens kameravezérlésű rendszerét először a Budavári Önkormányzat vette használatba.

A pályázatok elbírálásakor az ötletek használhatóságát, illetve a fenntartható fejlődéshez való hozzájárulását tartották szem előtt. A rangos díjat a 2014-ben indított Innováció a fejlődés rugója című rendezvénysorozat keretein belül adták át.

A BOKIK díj elnyerése, valamint az olyan sikerek, minthogy a Dolphio képes volt négy egymást követő évben is felkerülni a Deloitte Fast Technologies 50 CEE listájára, bizonyítja, hogy a cég továbbra is dinamikusan növekszik és élen jár az innováció terén, melynek a kiváló csapatmunka az egyik alappillére.