Nemzetközi porondon a SignAll

Nemzetközi porondon a SignAll

Köszönhetően a stratégiai fókusznak, és a kiváló csapat önfeláldozó munkájának, elhivatottságának, ma, 2014 közepén a nemzetközi szereplőket felvonultató kutatói mezőnyben legelöl, a legközelebb állunk ahhoz, hogy megoldjuk az emberiség egyik súlyos problémáját. SignAll névre keresztelt kamerás jelbeszéd-felismerő rendszerünkkel fordíthatóvá válik a jelnyelv, és a mindennapokban is segítséget nyújt majd jelelő, siket embertársainknak. Éppen ezért ez a projektünk kiemelt nemzetközi figyelmet kap mostanában, amit – a többi között – a NASA és a Google által alapított Singularity University CEE – Global Impact 2014-es versenyén való döntős helyezés is mutat.

E versenyre tizenhárom országból neveztek százharminc projektet, melyekből csupán a legjobb nyolc – köztük a SignAll – jutott be a Budapesten megrendezett döntőbe.

Magyarországon több tízezer, szerte a világban több mint százmillió siket ember jelel. A jelelt beszédet a SingAll a magyar jelnyelvről, valamint a legnagyobb egységes formában használt jelnyelvről, az ASL-ről (American Sign Language) is képes beszélt nyelvre fordítani.