A Tőkeportál elnyerte a HIPA különdíját a FinTechShow-n!

A Tőkeportál elnyerte a HIPA különdíját a FinTechShow-n!

kép_FTSA közösségi finanszírozás meghonosítását célzó projektünk, a Tőkeportál is részt vett az április 11-én megrendezésre kerülő FinTechShow-n, Magyarország első fintech fókuszú eseményén. A rendezvényen 15 olyan hazai fintech fejlesztéssel foglalkozó projekt mutatkozott be, amelyek Budapestet néhány éven belül a régió fintech fővárosává emelhetik. Tőkepiac-fejlesztési célokat felmutató projektünk, az első részvénycélú közösségi finanszírozást bevezetni készülő Tőkeportál a Fintechlab fődíj melletti egyetlen másik díjat nyerte el, a Nemzeti Befektetési Ügynökség, a HIPA különdíját. Baján Gergővel, a Tőkeportál CTO-jával beszélgettünk.

Hogyan került be a Tőkeportál a 15 prezentáló fintech csapat közé?

Kép3 A FinTechShow egyik célja az volt, hogy a hazai szinten, fintech témában előremutató ötletekkel és bíztató első eredményekkel rendelkező csapatok lehetőséget kapjanak a bemutatkozásra. Az eseményre való bekerüléssel kapcsolatban szerencsénk volt, hiszen az MKB Inkubátor programjának tagjaként kaptunk meghívást a rendezvényre. A HIPA érdeklődésének felkeltése nagyon megtisztelő, és sok lehetőséget rejt magában, de a Tőkeportál jövőbeli befektetőinek és felhasználóinak szerzése, az ismeretterjesztés is pont ilyen pitchekre épül.

Hogyan zajlott az esemény? Mi volt számodra a legérdekesebb?

Az esemény április 11-én került megrendezése az Ankertben, ahol egy egész napos programsorozat keretén belül az „új startupokként” is nevezett fintechek bemutatkozása mellett nemzetközi szinten is elismert, a világ különböző pontjairól érkezett fintech szakemberek adtak elő. A témák között szó volt a fintech forradalom jelenségéről, alkalmazandó stratégiákról a banki világban, befektetői trendekről és természetesen a hazai fintech helyzetről és annak jövőbeli kilátásairól.
Természetesen a díjátadó volt a nap legjobban várt pillanata, ugyanis kiválasztásra került a FinTechShow győztese, illetve átadásra került a HIPA különdíja is, amelyet mi vehettünk át.

A Tőkeportál csapata kapta a HIPA különdíját. Mesélnél erről a díjról?

letöltés A HIPA célja, hogy hazai innovatív vállalkozásokat segítsenek külföldi tőkéhez úgy, hogy az általuk felkarolt startupoknál azt is nézik, hasznos-e a projekt a társadalomra nézve. Az általuk kellően érettnek és érdekesnek tartott ötleteket, amelyek egyediségük mellett mind megfelelő mértékű nemzetgazdasági pozitív hatással, mind kellő szintű innovációval rendelkeznek, beemelik a portfóliójukba, majd kiajánlják befektetőknek. Kiemelten fontos számukra a hazai startup ökoszisztéma támogatása, ezért is döntöttek úgy, hogy ezzel a díjjal járulnak hozzá a FinTechShow rendezvényéhez.
A HIPA tevékenységének ismeretében pedig nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a Tőkeportál nyerhette el az általuk felajánlott különdíjat. Úgy gondolom, hogy a HIPA számára is érdekes lehet a projektünk támogatása, hiszen a Tőkeportál felülete egy új nemzetközi és hazai kommunikációs felületet is jelenthet számukra. Nekünk pedig ez a díj utat nyithat a nemzeti stratégiai szint eléréshez, a médiához és a felhasználókhoz is. Hamarosan elkezdhetjük egyik elsődleges célunkat, a közösségi finanszírozással kapcsolatos evangelizálást, az oktatási és marketingtevékenységet is.